Mirza Čelik izabran za predsjedavajućeg Skupšine Kantona Sarajevo

Mirza Čelik izabran za predsjedavajućeg Skupšine Kantona Sarajevo

Skupština Kantona Sarajevo je jednoglasno donijela odluku da MIrza Čelik bude predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo.

– U odluci o izboru predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, riječ Elmedin Konaković zamjenjujemo se riječima Mirza Čelik, ova odluka stupa na snagu danas i objavit će se u Službenim novinama Kantona Sarajevo – rekla je Smilja Viteškić, dopredsjedavajuća Skupštine KS.

Mirza Čelik se prisutnima obratio sa nekoliko riječi.

– Na jučerašnjoj sjednici Kluba Bošnjaka, od 29 zastupnika, zastupnika koji su izabrani u Klub Bošnjaka, njih 17 je dalo saglasnost, potvrdu da budem izabran u rukovodstvo Skupštine KS. U ime zastupnika koji su glasali ja se zahvaljujem – rekao je Čelik.

Ponovo je data pauza od 15 minuta.  Nakon pauze za zamjenike predsjedavajućeg Mirze Čelika (SDA) izabrani su Smiljana Viteškić (SDA), Vibor Handžič(NS) i Danijela Kristić (NIP).  Po njihovom imenovanju sjednica je prekinuta i zakazana je nova, hitna sjednica za danas u 15 sati. Na njoj će se naći Prijedlog rebalansa budžeta za 2019. godinu i Prijedlog budžeta za 2020. godinu.

Izvor: faktor

 

Podijeli sa prijateljima
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email