SAOPĆENJE ZA JAVNOST

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

SAOPĆENJE

povodom neprimjerenog i bahatog ponašanje vijećnika Tarika Stambolića na 19. redovnoj sjednici Općinskog Vijeća Ilidža, održanoj 25.oktobra 2018. u u multifunkcionalnoj sali  Općine Ilidža.

Osuđuje se bahato i neprimjereno ponašanje vijećnika

Tarika Stambolića!  

Na 19. redovnoj sjednici Općinskog Vijeća Ilidža održanoj 25.10.2018. godine, a nakon izlaganja Načelnika Općine, uvaženog prof. dr. Senaida Memića, pomenuti Stambolić, nezadovoljan izlaganjem i odgovorima dobijenim od strane Načelnika, počeo je da vrijeđa kako Načelnika, tako i vijećnike OV Ilidža. Vijećnik Stambolić je vrijeđao Načelnika koristeći najprimitivnije i ulične izraze nazivavši ga “prostačinom matorom”, “lopovom”, te drugim prostačkim i primitivnm izrazima. Takvim ponašanjem je, ne samo uvrijedio instituciju “načelnika općine” i instituciju “općinskog vijećnika”,  nego i  prekršio Etički kodeks izabranih zvaničnika Općinskog vijeća Ilidža. Ovim i ovakvim ponašanjem Stambolić ometa normalan rad Općinskog vijeća, što također oštro osuđujemo. Smatramo da niti jedna osoba nije dužna slušati uvrede, danas iznesene na Sjednici, a pogotovo smatramo da je ponašanje Stambolića neodgovorno prema građanima koji su glasali da on bude dio Vijeća. Ovaj čin predstavlja atak na instituciju i ličnost načelnika općine. Zahtijevamo od Etičke komisije OV da reaguje i najoštije osudi ovakvo ponašanje, zaključuje se na kraju iz press centra OO SDA Ilidža.

Dodaju da su vijećnici užasnuti i šokirani činjenicom da uopće postoji mogućnost ovakve verbalne i neverbalne komunikacije u instituicijama Općine Ilidža, Kantona Sarajevo i države BiH.

Napomena: Stambolić je ušao u OV Ilidža 2016.godine kao član SDA, ali je u međuvremenu izašao iz SDA i pridružio se zajedno sa Muzur Nerminom stranci “Narod i Pravda” . SDA OO Ilidža se u potpunosti ograđuje od ovakvog ponašanja koje je neprihvatljivo za sve nivoe vlasti. Evidentno je da se na veoma smišljen i perfidan način, kroz različite oblike provokacija pokušava uzdrmati Stranka Demokratske Akcije, ali i lokalna vlast na Općini Ilidža.

 

SDAILIDZA.BA

Podijeli sa prijateljima
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email